domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Tema 7/8/2017: #študijska

#Študijska srečanja so najbolj množična, najbolj neposredna in najbolj predvidljiva oblika strokovnega izobraževanja slovenskih vzgojiteljev in učiteljev. Imajo osrednjo, skupno tematiko, ki povzema trenutni izobraževalni izziv na ravni sistema, in tematiko, ki se veže zgolj na predmet, okolje ali željo učiteljev, ki se srečanj udeležujejo.

Najprej se bodo srečali v predzadnjem avgustovskem tednu srednješolski učitelji. Datumi srečanj so določeni in učitelji so povabljeni, naj pregledajo vabila in se prijavijo. Srečanja za matematiko, naravoslovne predmete, gospodinjstvo, tehniko in tehnologijo, šport in glasbeno umetnost bodo konec avgusta. Za ostale predmete bodo organizirana srečanja v enakem obsegu, vendar v dveh sklicih: oktobra in novembra neposredno, pozimi na daljavo. #Študijska srečanja za vzgojitelje bodo potekala v dveh sklicih – neposredno in na daljavo. Nanje se bo možno prijaviti konec avgusta.

Tudi lani smo #študijska srečanja tvitno spremljali. Povzetek je pokazal, da je bilo kritičnih in duhovitih misli malo. Prevladovale so informativne in povzemajoče objave. Letos si želimo tvitno preveriti troje:

  • možnost sprotnega tvitanja med srečanjem;
  • možnost zastavljanja vprašanj pred srečanjem;
  • kritični odziv o vsebini in izvedbi srečanja.

Vse navedene želje so vsebinsko – kot učni pristop, skladne s tematiko srečanj: preverjanje predznanja, sprotno (formativno) in končno (sumativno) povratno informiranje ter individualiziranje – ker bodo tvitali učitelji posamezniki ali šole. Zato pričakujemo več tvitov kot lansko leto.

Tvitnite svoje mnenje že zdaj. Ne čakajte na #študijska srečanja. Odgovorite na katero od mnenj, stališč ali vprašanj, ki jih bodo sprožali tvitarji ali bo zastavljeno z računa @zrss_si. Retvitajte dobre predloge svojih kolegov. Tvit opremite s #študijska, ker se bo le tako pojavil na tvitni steni in sooblikoval skupno mnenje o letošnjih srečanjih. Za bolj natančno opredelitev lahko dodate tudi #vrtec, #osnovna, #fizika ali kateri drugi ključnik.

Želimo vam ustvarjalen dopust z možnostjo, da objavite kak tvit.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter

#študijska
Za prikaz tvitov je potrebno sprejeti piškotke za družabna omrežja.