domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Tema 9/2016: #mobiluč

September in oktober bosta v znaku konference #sirikt, najmnožičnejšega izobraževanja slovenskih učiteljev, ki bo 6. in 7. oktobra v Kranjski Gori.

Sirikt-ova novost je #parlament, ki poteka v okviru trditve “Prižgimo mobilne telefone!”

Gre za debatni dogodek debatnega tipa, ki bo povezal predavatelje in udeležence konference tudi v pristopu, o katerih se morda ne strinjajo.

Predlog, o katerem bo razpravljal in odločal parlament, je uvedba obvezne rabe mobilnih telefonov pri pouku.

 

4box

Vir slike

Parlamentarna razprava poteka v treh krogih. Septembra imajo prek tvitanja besedo učitelji in starši. 22. in 29. septembra bodo besedo dobili osnovnošolci in srednješolci v debatnih videokonferencah.

6. oktobra se bosta na velikem odru v Kranjski Gori v živo soočili tričlanski ekipi strokovnjakov; vsaka ekipa bo imela na voljo omejen čas in vsaka nas bo morala prepričati  za ali proti sprejetju predloga. Razpravljavci se ne bodo sami odločali, v kateri ekipi bodo, ampak bodo izžrebani. Parlamentarno razpravo bodo lahko s tviti usmerjali udeleženci #SIRikt -a iz dvorane in tisti, ki bodo dogajanje v prenosu spremljali od doma. Ob koncu razprave bomo tudi glasovali.

Odločitev parlamenta bomo posredovali državnemu zboru, Strokovnemu svetu za splošno izobraževanje in širši javnosti.

Ker imajo na šolah rabo mobilnih telefonov različno urejeno in se njihovo omogočanje ali prepoved dotika tudi širših, državljanskih pravic, vas v literaturi usmerjamo in vabimo tudi k branju uradnih stališč in zakonskih besedil.

 

Tvitnite, kaj mislite o rabi mobilnikov pri pouku. Potvitajte in všečkajte dobre predloge.

Svoj tvit opremite z #mobiluč in pojavil se bo na tvitni steni. Prosimo vas tudi za #SIRikt, saj razprava poteka kot konferenčna podpora. Pomagali boste ustvarjati skupno mnenje, ki ga bomo povzeli in predstavili na konferenci .

 

mobile-phones

vir slike

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter

#mobiluč
Za prikaz tvitov je potrebno sprejeti piškotke za družabna omrežja.