domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Tema 5/2018: #NPZ_Si in #Matura_Si

Slovenski obliki zunanjega preverjanja je #raziskovalnica pregledovala že pred dvema letoma. O #NPZ_Si je bilo več odgovorov kot o #Matura_Si, čeprav srednje šole več tvitajo kot osnovne. Med tvitnimi sporočili je bilo več vprašanj kot odgovorov. Vsebinsko je bila paleta tvitov o nacionalnem preverjanju znanja širša kot o maturi. Zgleda, da je matura tako utečen, predvidljiv in preskušen mehanizem, da razen predloga o premiku k ustvarjalnosti ni bilo.

 

 

 

 

 

 

 

Tviitno sarkastična je bila tudi opazka o naglem izhlapevanju maturitetnega znanja.

 

 

 

 

 

Ogrevanje za tvitanje o #NPZ_Si pa raje ilustriramo z letošnjima tvitoma, ki ju bomo, zaradi dolžine tvitnega dialoga, tudi vključili v zaključno poročilo, ki ga pripravlja #raziskovalnica @zrss_si.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lotevata se vloge staršev, ministrstva in Državnega izpitnega centra ter ključnega vprašanja: komu in zakaj je NPZ namenjen in kako naj interpretiramo rezultate.

 

 

 

 

 

 

Upamo, da so vas gornji tviti spodbudili, da še sami prispevate k ustvarjanjju javne podobe o #NPZ_Si in #Matura_Si. Seveda se bomo potrudili, da bo vsebina tvitov obogatila stališče in delovanje #ZRSŠ v zvezi s pomembnima elementoma slovenskega šolstva. Ampak, da tviti ne bodo entropično zgubljeni v etru družabnih omrežij, jih opremite najmanj z enim od ključnikov: #raziskovalnica, #Matura_Si ali #NPZ_Si.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter

#NPZ_SI
Za prikaz tvitov je potrebno sprejeti piškotke za družabna omrežja.