domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Tema 2/2017: #SloPoSvetu

Na Bledu se je konec januarja zbralo 18 učiteljev, ki v čezoceanskih državah, Argentini, ZDA, Braziliji in Avstraliji poučujejo v slovenščini ali pa slovenščino. Seminar, ki bo potekal do 2. februarja, organizirata Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Strokovni program je pripravil  #zrsš.

V desetih dneh so se zvrstila predavanja o kulturni dediščini, gradivih in metodah; delavnice, predstavitve pouka, strokovna ekskurzija po avstrijskem Koroškem, pogovori s kulturnimi ustvarjalci, predstavitve projektov in gradiv ter obiski knjigarn.

Seminar je oblikovan kot strokovno usposabljanje za učitelje, ki na različne načine poučujejo raznolike skupine Slovencev po svetu. Ker #SloPoSvetu soustvarja tudi @zrss_si, vas  #raziskovalnica vabi k vprašanjem in razpravi:

  • kako si predstavljate, da poteka pouk slovenščine v čezoceanskih državah,
  • kaj udeležence seminarja navdušuje,
  • kaj in kako bodo pridobljeno znanje in izkušnje vključili v svoje delo,
  • kakšno podporo bi učitelji še potrebovali za kakovosten pouk slovenščine,
  • kje lahko navežete stik z njimi?

 

Tvitnite svoje mnenje; vprašajte ali povejte. Odgovorite na katero od vprašanj, ki bo zastavljeno z računa @zrss_si. Potvitajte zanimiva sporočila svojih družabnih kolegov in jih všečkajte.

Tvitu dodajte #SloPoSvetu, da se bo pojavil na tvitni steni. Prek tvitov obogatite svoje znanje o svetu, Slovencih in slovenskem jeziku. S tviti sooblikujte javno in strokovno mnenje o učenju slovenščine po svetu.

 

Delavnica Ljudski ples, igra in pesem za učitelje dopolnilnega pouka slovenščine po svetu

(Vir: @NovakLeonida, 31.3.2016)

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter
#SloPoSvetu
Za prikaz tvitov je potrebno sprejeti piškotke za družabna omrežja.