domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Tema 3/2016: #kulturnibazar

#kulturnibazar je prireditev, ki poteka že od leta 2009.

struct2016_logo2016si_b

Od vsega začetka jo gosti @cankarjevdom. Enodnevna prireditev na razstavnih prostorih v treh preddverjih predstavlja bogato ponudbo skoraj 300 kulturnih ustanov ter številnih samostojnih kulturnih ustvarjalcev iz vse Slovenije. Zvrstijo se predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin ter vódeni ogledi predstav (gledališke, glasbene, plesne, filmske …) in razstav. Kulturno-umetnostna #vzgoja je pomembna svetovna in domača tema, tesno povezana z vzgojo in izobraževanjem ter kulturo. Študije kažejo, da poveča motiviranost in ustvarjalnost otrok in mladine. Tako lahko razvijamo temelje za ustvarjalno in dejavno družbo. Izkušnje otrok in mladih s kakovostno kulturo so ključne za njihov celostni razvoj.

struct2016_datum2016d

Kulturni bazar je zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za vse, ki se v vrtcih ter osnovnih in srednjih šolah ukvarjajo s kulturno-umetnostno vzgojo. Ker #kulturnibazar soorganizira tudi @zrss_si, bo #raziskovalnica poskusila odgovoriti na vprašanje:

Kakšen je vaš vtis, kako ste zadovoljni, kaj vas je navdušilo in kako #kulturnibazar vključiti v pouk?

Tvitnite svoj odziv, predlog ali (za)misel. Potvitajte dobre predloge svojih kolegov.

twitter21

Svoj tvit opremite s #kulturnibazar in pojavil se bo na tvitni steni. Tako boste pomagali sooblikovati skupno mnenje, ki ga bomo povzeli prvega aprila.

 

In ne pozabite:

  • Na nekatere dejavnosti se morate prijaviti do 15. marca. Vse informacije dobite na spletni strani  na http://www.kulturnibazar.si/domov/.
  • V živo se vidimo 31. marca na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu v Ljubljani!
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter
#kulturnibazar
Za prikaz tvitov je potrebno sprejeti piškotke za družabna omrežja.