domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#študijska-povzetek

70 tvitov za počitniški čas in temo, ki je običajna, predvidljiva in, kot se za resno šolo in trden sistem spodobi, dolgočasna, je soliden rezultat. Če bi prišteli še tiste odgovore na  tvite, ki niso bili opremljeni s ključnikom #študijska, smo prejeli prek sto informacij, mnenj, povezav na gradiva, predlogov in stališč, ki nam bodo v pomoč pri načrtovanju študijskih srečanj v prihodnosti. Tokratni tviti so bili pogosto obogateni s fotografijami, ki so še povečale informativno moč družabnega omrežja. Fotografije namreč še poudarijo dinamičnost, množičnost in organiziranost študijskih srečanj.

Poleg tvitov Zavodovih pedagoških svetovalcev so tokrat nekateri učitelji uporabili možnost za sočasno fotografiranje in tvitanje. Izbrali smo enega s Štajerske, ker je ilustrativen in informativen ….

…in enega s Primorske, ker s sliko učinkovito prikaže razloček med sumativnim (končnim) in formativnim (sprotnim) preverjanjem.

Za nadaljnje načrtovanje Zavodovega dela pa so neprecenljivi tisti tviti, ki vrednotijo #študijska srečanja ali predlagajo, kako se jih lotevati v prihodnje. Vprašanja so: bi se vrnili k študijskim skupinam, ki so imele vodjo; bi bilo na študijskih srečanjih bolje oditi iz učilnice v naravo; naj bo obisk za učitelje obvezen; naj se učitelji v živo srečujejo vsaj trikrat na leto; naj imajo učitelji več besede pri oblikovanju programa …

.

 

Prejeti namigi bodo koristno porabljeni pri oblikovanju študijskih srečanj za učitelje osnovnih šol, ki bodo oktobra in novembra. Bomo videli, koliko učiteljev bo tvitalo, čeprav jih k čivkanju ne bomo posebej povabili.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter