domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Tema 6/2017: #ZborovskiBUM

#ZborovskiBUM je dogodek, namenjen množičnemu petju otrok večglasnih šolskih pevskih zborov ter druženju otrok z istim interesom – ljubezen do petja, ljubezen do glasbe.

vir slike: FB stran Zborovski Bum

Dogodek #ZborovskiBUM je pod okriljem Zavoda za šolstvo RS in strokovnim vodenjem  dr. Inge Breznik nastal s ciljem po dvigu kakovosti dela na področju večglasnega šolskega mladinskega zborovskega petja ter z namenom iskanja novih načinov motivacije otrok za zborovsko petje.

vir slike: FB stran Zborovski Bum

Poudarek je na domovinski vzgoji, zato se izvajajo pesmi v slovenskem jeziku, vendar se tematika iz dogodka v dogodek spreminja. Kulturni dogodek #ZborovskiBUM z množičnim zborovskim petjem osnovnošolskih otrok je zaključna, javno vidna faza celoletnega procesa pevske vzgoje v večglasnih šolskih mladinskih pevskih zborih in priprave na javno izvedbo.

 

V zadnjih šestih letih je #ZborovskiBUM gostil množico mladih pevcev. Tudi letošnji #ZborovskiBUM, ki se bo odvil v torek, 13. 6., ob 17.00 uri, na stadionu Ljudski vrt v Mariboru ob spremljavi simfoničnega orkestra SNG Maribor, pod taktirko dirigenta Simona Krečiča, pričakuje okoli 5.500 pevcev mladinskih šolskih pevskih zborov iz 180-ih slovenskih osnovnih šol.

Ker #ZborovskiBum ustvarja tudi @zrss_si, vas  #raziskovalnica vabi k vprašanjem in razpravi:

  • Kakšni so učinki petja na počutje in zdravje posameznika?
  • Kako motivirati in navduševati otroke za šolsko zborovsko petje?
  • Kako motivirati učitelje, da se organizirajo v šolskih učiteljskih pevskih zborih?

Tvitnite svoje mnenje. Odgovorite na katero od vprašanj, ki bo zastavljeno z računa @zrss_si. Retvitajte zanimive tvite svojih kolegov.

Tvit opremite z #ZborovskiBUM, ker se bo le tako pojavil na tvitni steni in sooblikujte skupno mnenje o množičnemu petju otrok večglasnih šolskih pevskih zborov ter druženju otrok.


Več o dogodku

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter
#ZborovskiBUM
Za prikaz tvitov je potrebno sprejeti piškotke za družabna omrežja.