domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Tema 3/2017: #KulturniBazar

Pri nas in po svetu se je že izkazalo, kako pomembno je odpiranje vzgojno-izobraževalnih zavodov in njihovo povezovanje z različnimi deležniki. Na devetem Kulturnem bazarju predstavljamo kulturno-vzgojne projekte, ki presegajo vzgojno-izobraževalni prostor, spodbujamo partnersko povezovanje vrtcev in šol s kulturnimi ustanovami ter partnerji s področij zdravja, prehrane, okolja, kmetijstva, športa …

Na bazarju želimo vzpostaviti ustvarjalno izobraževalno mrežo, ki bo spodbudila kulturni sektor, umetnike in ustvarjalce, izobraževalni sektor, vzgojitelje, učitelje, svetovalne delavce, strokovnjake z različnih področij (zdravje, okolje …), strokovne delavce in študente s fakultet, starše in tudi gospodarski sektor k skupnemu delu in kreativnemu partnerstvu, ki bo obogatilo vzgojno-izobraževalni proces, ustvarilo inovativna in ustvarjalna učna okolja ter imelo dolgoročnejše učinke tudi v širši družbi.

Naš cilj je predstaviti zanimive projekte in pobude kulturnih ustanov, ki lahko v sodelovanju z vrtci in šolami učni proces naredijo še bolj zanimiv in privlačen. Pri tem so ključne povezave, ki ustvarijo prostor, v katerem učitelji in ustvarjalci podprejo in navdihnejo drug drugega.

 

                                              Avtorica slik: Nada Žgank

 

#raziskovalnica @zrss_si ta mesec sprašuje in vabi k razpravi:

  • Ali poznate kulturno-vzgojne projekte, ki vključujejo skrb za okolje in grajeni prostor?
  • Kako z otroki in mladimi spregovoriti o otrokovih pravicah skozi kulturo?
  • Kako povezati prehrano, zdrav življenjski slog, umetnost in kulturno dediščino?
  • Ali poznate kreativna partnerstva med učiteljem in umetnikom (VIZ in kulturno ustanovo)?
  • Kako pomembna je kulturno-umetnostna vzgoja in zakaj?
  • Je #KulturniBazar uspešna oblika promocije kulturno-umetnostne vzgoje?

 

Tvitnite, kaj menite o kulturno-umetnostni vzgoji in Kulturnem bazarju. Potvitajte dobre predloge svojih kolegov ali pa zapise o teh, ki ste jih prebrali in so vam všeč. Svoj tvit opremite s  #KulturniBazar in pojavil se bo na tvitni steni. Na tak način boste pomagali sooblikovati skupno mnenje, ki ga bomo povzeli v začetku aprila, ko bo Kulturni bazar že za nami.

In ne pozabite: prijave na strokovno usposabljanje zapiramo 15. marca!

Oglejte si bogat program devetega strokovnega usposabljanja, vse o organizatorjih in partnerjih Kulturnega bazarja ter o Programu za otroke in mladino. Vse, ki vas zanima kultura, obiščite spletno stran www.kulturnibazar.si.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter

#KulturniBazar
Za prikaz tvitov je potrebno sprejeti piškotke za družabna omrežja.