domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#tekmovanja – povzetek

April je mesec tekmovanj, bi lahko zapisali. V njem sta se zgodili dve šolski, sedem regijskih in največ – osemnajst – državnih tekmovanj. Maj bo, kar se tiče tekmovanj, še vedno pester. Napovedano je eno šolsko, šest državnih in dve mednarodni.

Eno mednarodno tekmovanje organizira tudi Zavod RS za šolstvo. Gre za tekmovanje Hitro in zanesljivo računanje, ki bo v soboto, 7. maja na Ekonomski šoli v Murski Soboti. Pričakujejo 131 tekmovalcev iz petih držav. Prav to tekmovanje je pred leti zaslovelo tudi v oddaji Slovenija ima talent.

Za nami je državno tekmovanje iz znanja geografije. Potekalo je v torek, 19. 4. 2016, je na ŠC Rogaška Slatina.

Na spletni strani OŠ Dravlje smo zasledili prisrčno-ponosno poročanje mentorja Aleša Bobeka v uspehu učenca Aljaža Gornika na tem tekmovanju. Aljaž je bil edini sedmošolec na tekmovanju, hkrati najmlajši udeleženec tekmovanja in je osvojil zlato priznanje ter na ta način postal tudi najmlajši prejemnik zlatega priznanja! Organizator tekmovanja Zavod RS za šolstvo v vsej 21-letni zgodovini tekmovanja ne pomni ravno takšnih primerov.

Tekmovanja so del šolskega prostora in še bodo. Bolj kot tekmovanje bi ga morali doživljati kot priložnosti za učenje vsebin, ki jih pri pouku ne poglabljamo v tolikšni meri. Vloga vseh akterjev tekmovanj – sestavljalcev, tekmovalcev, mentorjev, organizatorjev, staršev – je, da se ozaveščamo, da je resnično najpomembnejše sodelovati!

2016-05-06_1155

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter