domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#učitelj – povzetek

Za temo #učitelj je bila bera tvitov bogata: na tvitnem zidu je 60 tvitov. Vključili so se tudi tvitarji iz držav, kjer uporabljajo izraz #učitelj. Ker so bili nekateri tviti dvojezični, so se v razpravo vključili tudi angleško govoreči.

Največ jih je naštevalo učiteljeve osebnostne in strokovne lastnosti: sugestivnost, prijaznost, natančnost, pravičnost, opornost, dostopnost, svobodomiselnost … Pričakujejo, da bo učitelj razumevajoč in potrpežljiv spraševalec, ki z vprašanji spodbuja in razvija učenčevo radovednost. Nekateri pišejo o tem, kakšen naj ne bo učitelj. Del pogovorov se je dotaknil mentorstva mlademu učitelju in dilemi, ali je poučevanje na šoli individualno ali timsko delo. Nekaj se jih zavzema za to, da učitelj ne bi smel biti ubijalec otroške duhovitosti. Ker naj bi bil učitelj večni raziskovalec in premišljevalec, so mnogi v tvitih objavili povezavo na koristna in uporabna gradiva v obliki dokumentov in filmov oz. predavanj.

Izpostavljamo nekaj tvitov:

  • @mladiucitelj je nanizal nekaj zanimivih, resničnih in koristnih nasvetov za dobrega učitelja. 

tvit_ucitelj_3

  • V zgodbi učitelja s kitaro so napotki za dobrega učitelja. 

tvit_ucitelj_2

vir slike

tvit_ucitelj_1

vir slike

Več oz. vse tvite lahko prelistate (tudi, če niste tvitarji) s klikom na povezavo :).

Kdo so bili v zadnjem času dobri učitelji v Sloveniji, pa bomo zvedeli 10. februarja, ko bo @zrss_si podelil Priznanja Blaža Kumerdeja.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter