domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#selfievpouk – povzetek

#selfievpouk je bila hudmušna in pedagoško provokativa tema januarske #raziskovalnice. Na tvitni zid je prispelo skromnih 15 tvitov. Urednika #raziskovalnice sva iskala razloge za slabšo bero tvitov.

Ker #doma nisva zasledila strokovnih #rešitev, ki bi #selfie izstrelila med zaželena in učinkovita #učila, sva pokukala na #selfieinclassroom. Tudi drugod je enako :).  Objave prikazujejo nasmejane obraze učencev, ki se pri pouku dobro počutijo. Nisva pa našla #selfievpouk, ki bi bil #selfie, obenem pa bi skril obrazno identiteto učenca.

2016-02-03_1016

vir: twitter

Očitno je, da #selfie – kot je trenutno navzoč in uveljavljen v vsakdanjem življenju – le pri redkih učitelji  naletel na odobravanje ali sistematično rabo pri pouku. Tudi svetovalcem @zrss_si #selfie še ni čudežno učilo, ki bi pripomoglo k izboljšanju uspehov #učečihse.

Ugotavljava, da #učitelj za kakovostno in poglobljeno #učilo #selfie potrebuje več časa, da se bo uveljavilo. Prepričana pa sva, da #učitelj, #učenec ali #dijak lahko pokaže svojo uspešnost in izboljša dosežke z vključevanjem #selfievpouk. Vsaj za samorazmislek postaja #selfievpouk idealna pristna oblika samoreflektiranje – sebe in svojega dela.

Kot upanje ostaja predlog, ki sva ga zasledila med redkimi tviti, da se tema #selfievpouk ponudi na natečaju, ki bi ga bo razpisala v šolskem prostoru uveljevljena #konferenca IKT; na primer na #sirikt 2016

2016-02-03_0836

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter