domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#računalnik – povzetek

V času razprave se je nabralo 50 tvitov s temo #računalnik ali povprečno štirje na dan. Poleg nekaterih spletnih primerov učinkovite rabe računalnika je razprava vodila tudi v ostro delitev za računalnik in proti njegovi pretirani rabi.

Za-računalnikarji so poudarjali njegovo praktičnost, dinamičnost, pisanost na kožo mladim, enostavnost, širino informacijskega vira, predstavljivost nekaterih stvari samo z računalnikom.

Dvom-računalnikarji so izpostavljali njegovo nekritično rabo, poveličevanje, obsežne priprave, da nazornost spodriva doživetost, lažni virtualni občutek razumljivosti,  pokvarljivost oz. hitro zastarevanje, izostanek življenjske, praktične in morda tudi boleče učne izkušnje, ki se bolj vtisne v spomin… in pogosto nedelovanje šolskega omrežja; še posebej če ob učitelju ni računalnikarja. Objavljenih je bilo tudi nekaj povezav na strokovno literaturo.

Največkrat všečkani tviti so bili:

  • Neizpolnjena pričakovanja #računalnik -ov v šolah? Računalniki nimajo pričakovanj-imamo jih ljudje, le ljudje (učitelji) jih lahko izpolnimo
  • Drži. Zaradi mene tvit (zgošček) lahko učenec napiše na papir.

 #Računalnik zmore z neverjetno hitrostjo in zanesljivostjo početi neumnosti, če smo mu tako ukazali.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter