domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#DanZemlje – povzetek

#DanZemlje ni bil najbolj primeren ključnik za način preiskovanja, kot ga predvideva #raziskovalnica. Prve tri tedne v aprilu je bilo možno slediti dogodkom in objavam, jih všečkati in potvitati, potem pa se je v dveh dneh vsulo; deževali so tudi tviti iz držav, kjer je ključnik enak.

Nekateri tviti so izražali nezadovoljstvo, ker je Zemlji namenjen zgolj en dan. Drugi so problematizirali z vrstami obeleževanja, tretji so se pohvalili z dejavnostmi. Veliko tvitov so sprožili politiki, politične stranke, nevladne organizacije in estradni umetniki; mnogi vrtci in šole so jih povabili k sebi na dejavnosti za #DanZemlje. A tvitnile niso šole, da bi sporočile svetu, kaj počnejo, ampak politiki – ob tem neomenjajoč šolo ali vrtec, kjer so sodelovali za Zemljin praznik.

Opazili smo, da je mesečna #raziskovalnica pogosto potvitnjena. Najbolj zvesti so @mladiucitelj, @EduLeader_si in @PEFLjubljana. #raziskovalnica bi za močnejši doseg med šolami verjetno morala raziskovalno vprašanje tvitniti vsem šolam, ki imajo tvitni račun. Za intenzivnejšo rabo tviterja pa bi šolam morali predlagati, naj na spletno stran namestijo tvitne stene in tvitni račun, ali pa @MIZS_RS, naj ob naslovih vseh slovenskih šol poslej zapiše tudi tvitne račune.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter