domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Novosti iz založbe

Nagrada za oblikovanje

Na Slovenskem knjižnem sejmu, ki je potekal od 22. do 26. novembra 2017, je nagrado za najbolje oblikovano knjigo v kategoriji učbeniki in priročniki prejel priročnik FORMATIVNO SPREMLJANJE V PODPORO UČENJU, ki beleži že 5. natis! Priročnik je oblikoval Davor Grgičević, isti oblikovalec je oblikoval priročnik Vključujoča šola.

 

Priročnik Vključujoča šola (2. natis) vsebuje 6 zvezkov zbranih v mapi:

• Zakaj vključujoča šola
• Formativno spremljanje v podporo vsakemu učencu
• Šolska klima in vključenost v razred
• Socialno in čustveno opismenjevanje za dobro vključenost
• Tudi učitelji smo učenci
• Vključevanje v vrtcu

Vzgoja in izobraževanje 5-6/2017

Zadnja letošnja številka revije je posvečena formativnem spremljanju. Objavljamo intervju z Normanom Emersonom, pišemo o tem, kako lahko s formativnim spremljanjem izboljšujemo učne dosežke učencev, o pomenu pisnih refleksij za samo-oblikovanje poklicne vloge pedagoških delavcev, o formativnem spremljanju pri spodbujanju otrokovih potencialov v vrtcu, … Tokratni dvojni številki je priložena priloga Učiteljev glas, ki revijo dopolnjuje s praktičnimi prikazi uvajanja elementov formativnega spremljanja v pouk.

Glasba v šoli in vrtcu 3/2017

Jubilejni 20. letnik revije nadaljujemo z objavami raziskav namenjenih glasbeni umetnosti v drugem vzgojno-izobraževalnem obdobju, 200-letnici javnega glasbenega šolstva na Slovenskem in odzivu učencev na operne predstave ter koncerte simfoničnih orkestrov. Gioseffo Zarlino je spisom Istitutioni harmoniche prvovrstni vir za preučevanje glasbene teorije 16. stoletja. Prispevki z prakse prinašajo razmišljanja o 6. slovenski glasbeni olimpijadi, o formativnem spremljanju pri pouku glasbene umetnosti in o interaktivnem učenju solfeggia s pomočjo uporabe mobilne aplikacije MySolfeggio. Notna prilogi je delo skladatelja, predavatelja, pianista, glasbenega producenta, našega dolgoletnega sodelavca Mitja Reichenberga, ki je uglasbil šest ljudskih besedil iz Štrekljeve zbirke in k njim zapisal tudi izvirna priporočila za izvajanje.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter