domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Nacionalni posvet o kulturno-umetnostni vzgoji na področju gledališča

Ljubljana, 16.03.2021

Na drugem strokovnem posvetu o kulturno-umetnosti vzgoji (KUV) na področju gledališča se bomo posvetili vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju ter kulturi. V plenarnem delu vam bomo predstavili spletno platformo Zlata paličica in razmišljali o spodbujanju gledališke pismenosti – kako brati in razumeti gledališko predstavo. Spoznali bomo različne primere kreativnega partnerstva profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev z vzgojno-izobraževalnimi zavodi in strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju. Z interdisciplinarno skupino strokovnjakov bomo govorili o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega občinstva in vključevanju mladih kot aktivnega, kritičnega občinstva v kulturne dejavnosti. Del izobraževanja bo namenjen gledališkim delavnicam za dvig gledališke pismenosti.

Vabljeni strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, koordinatorji KUV, gledališki ustvarjalci, mentorji gledaliških skupin ter vsi, ki verjamete v gledališče in umetnost!

Vabilo in program.

Dogodek bo izveden v spletni obliki, prek aplikacije Zoom, v ponedeljek 12., torek 13. in sredo 14. aprila med 17.00 in 19.30. Udeležba je brezplačna!

Prijave so odprte od 15. 3. do 9. 4. 2021 na povezavi.

Udeleženci posveta bodo prejeli Zoom povezavo v ponedeljek, 12. aprila 2021.

Navodila ob prijavi:

Z enim e-naslovom se lahko oseba prijavi enkrat.

Kdor potrebuje potrdilo o udeležbi, se mora udeležiti skupno 8 ur posveta in mora tako izbrati vse plenarne dele in dve različni delavnici (eno delavnico v ponedeljek, 12. aprila in drugo v torek, 13. aprila).

Kdor ne potrebuje potrdila o udeležbi, se lahko prijavi na poljubno število dogodkov. Lahko tudi zgolj na posamezni dogodek.

Udeleženci, ki ne prihajajo iz ustanov (študentje, samozaposleni v kulturi, …) naj namesto informacije o ustanovi zapišejo svoj status in nadaljujejo s svojimi podatki (naslov).

Možne so odjave.

Dodatne informacije na naslovu: izobrazevanje@slogi.si.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter