domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Konferenčni dan – izpopolnjevanje ali prost dan

Pedagoška praksa nam na področju vzgoje in izobraževanja nenehno postavlja izzive. Kako naj bomo kos vsem tem izzivom, če ne z nenehnim strokovnim izpolnjevanjem?!

Na ZRSŠ pripravljamo vrsto raznolikih konferenc, s katerimi pokrivamo potrebe prakse. V tem letu se je zvrstilo in se še bo kar nekaj konferenc splošnih ali specifičnih strokovnih področij. Pričeli smo s Formativnim spremljanjem v podporo učenju, Nacionalno delavnico MENTEP, Konferenco za učitelje razrednega pouka, VI. mednarodnim kongresom dijaških domov Slovenije, Proleo in nadaljujemo s konferenco Jeziki v izobraževanju, Sirikt, ATS2020 in 4. Konferenco o učenju in poučevanju matematike.

Pogosto pa učitelji slišimo tudi očitke zaradi konferenčnega turizma, da imamo le prost dan, ko ni treba delati z otroki, učenci in dijaki, da že tako delamo le štiri ure na dan, imamo dva meseca počitnic in še bi lahko našteli ustaljene stereotipe. Realnost je k sreči drugačna!

Glavni namen konferenc je pokazati nova spoznanja in učinkovite pristope na poti k učinkovitemu vodenju vzgojno-izobraževalnih procesov v šolskem prostoru. Programi konferenc so široko zastavljeni, z namenom, da udeleženci spoznajo različne poglede na izzive sodobnega časa. Namenjene so tudi strokovnemu mreženju učiteljev, da se srečamo, slišimo, pogovorimo, izmenjamo znanje in izkušnje.

Verjamemo, da udeleženci domov vsakič odnesete  vsaj eno novo idejo, ki jo lahko uporabite v svoji praksi že naslednji dan!

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter