domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

6. konferenca ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v Republiki Sloveniji

Datum dogodka: 18. 8. 2020 – 20. 8. 2020 celodnevni
Lokacija: Kongresni center Brdo pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj

Kontaktna oseba:
mag. Andreja Čuk

 

Zavod RS za šolstvo 18., 19. in 20. avgusta 2020 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju organizira 6. konferenco ravnateljev  vzgojno-izobraževalnih zavodov v Republiki Sloveniji.

Zaradi lažje organizacije smo morali udeležence, ki ste se prijavili na konferenco za 20. 8. 2020 na delavnice Dejavniki varnega in spodbudnega učnega okolja, Upoštevanje raznolikosti v vrtcu in šoli za zagotavljanje kakovostnega vzgojno-izobraževalnega procesa in Čustveni vidik uvajanja otroka v vrtec, prerazporediti na 18. oz. 19. 8. 2020. O tem ste bili udeleženci obveščeni po elektronski pošti.

Program konference 18. in 19. avgust 2020.

Program konference 20. avgust 2020.

Vljudno prosimo, da se konference udeležite na datum, na  katerega ste se prijavili oziroma bili prerazporejeni. Zaradi upoštevanja navodil NIJZ in omejitve števila udeležencev na konferenci udeležba za neprijavljene udeležence ne bo mogoča, prav tako to velja za udeležence, ki so se na konferenco prijavili na drug datum.

Da bo registracija potekala čim bolj tekoče, vas prosimo, da s seboj prinesete črtno kodo, ki ste jo prejeli s sporočilom o uspešni prijavi na konferenco (natisnjeno ali na telefonu).

Na konferenci želimo vsem udeležencem zagotoviti najvišjo stopnjo varnosti ter preprečiti možnost okužb z virusom COVID 19, zato vas vljudno prosimo, da dosledno upoštevate navodila organizatorjev in higienska priporočila (uporaba zaščitnih mask za usta in nos, razkuževanje rok, higiena kašlja, udeležba le zdravih udeležencev). Prosimo, da upoštevate varnostno razdaljo v času izvajanja programa kot tudi med odmori pri neformalnem druženju.

Konferenca je namenjena predstavitvi bistvenih novosti v vzgoji in izobraževanju v šolskem letu 2020/21, ki bodo ključne za uspešno pedagoško vodenje v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah.

Na letošnji konferenci bomo predstavili izsledke raziskave o izobraževanju na daljavo,  posebno pozornost pa bomo namenili predstavitvi didaktičnih in organizacijskih usmeritev za različne oblike izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa in ravnanju vrtcev in šol ob nepredvidenih okoliščinah.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec, bo predstavila tudi izhodišča in usmeritve na področju vzgoje in izobraževanja za prihodnje obdobje.

V delavnicah bomo z ravnateljicami in ravnatelji  vodili razprave o temah, ki se dotikajo vseh ravni vzgoje in izobraževanja: zagotavljanje varnega in vzpodbudnega učnega okolja v vrtcih in šolah, čustveni vidik uvajanja otroka v vrtec, upoštevanje raznolikosti v vrtcu in šoli za zagotavljanje kakovostnega vzgojno-izobraževalnega procesa, uporaba izkušenj iz izobraževanja na daljavo, načrtovanje pouka s pomočjo učnih načrtov v interaktivni obliki. Za področje srednjega poklicnega, srednjega strokovnega in poklicno tehniškega izobraževanja bodo predstavniki Centra RS za poklicno izobraževanje predstavili možnosti izvajanja praktičnega pouka in praktičnega usposabljanja v nepredvidenih okoliščinah. Posebej pa se bomo dotaknili tudi dela dijaških domov.

Prijave na konferenco od 24. junija do 20. julija 2020. Konferenca je brez kotizacije. Prosimo, da se na konferenco prijavite preko elektronske prijavnice na povezavi.

Sporočilo za javnost po konferenci z gradivi. (20.8.2020)

VABILO za predstavnike medijev!

V sklopu konference bomo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, v torek, 18. avgusta 2020, ob 12. uri, v dvorani Splendens (Kongresni center Brdo pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj) organizirali novinarsko konferenco, na kateri bosta sodelovala prof. dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport ter dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo.
 
Govorca vam bosta na voljo za dodatna vprašanja. Vljudno vabljeni!

Skladno s smernicami NIJZ obiskovalce prosimo, da dosledno upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-Cov-2. Ohranjajo naj medsebojno varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko in upoštevajo higienske ukrepe NIJZ.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter