domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Novosti iz založbe

Naročila: e-pošta: zalozba@zrss.si; faks: 01 3005 199

spletna stran: https://arhiv.zrss.si/zalozba/knjigarnica

 

Priročnik Vključujoča šola vsebuje 6 zvezkov, zbranih v mapi:

• Zakaj vključujoča šola
• Formativno spremljanje v podporo vsakemu učencu
• Šolska klima in vključenost v razred
• Socialno in čustveno opismenjevanje za dobro vključenost
• Tudi učitelji smo učenci
• Vključevanje v vrtcu

Vabimo na obisk, pogovor in se veselimo druženja z vami na 33. slovenskem knjižnem sejmu, ki bo od 22. do 26. novembra 2017 v Cankarjevem domu. V veliki sprejemni dvorani bomo razstavljali novosti in uspešnice knjižnega in revijalnega snovanja, ki so izšle v založbi Zavoda RS za šolstvo.

Pridružite se nam v debatni kavarni

  • Vključujoča šola ali kako doseči vsakogar (pogovor ob izidu priročnika, ki ga bo vodila dr. Zora Rutar Ilc), ki bo v sredo, 22. novembra ob 10. uri;
  • Glasba je naše življenje – 20 let revije Glasba v šoli in vrtcu, ki bo v četrtek, 23. novembra ob 9. uri. Pogovor bo vodil dr. Franc Križnar, odgovorni urednik revije.

Veselimo se vašega obiska!

Geografija v šoli 3/2017

V zadnji letošnji številki predstavljamo otok Lošinj, ki je priljubljena dopustniška destinacija marsikaterega učenca. Prispevek o podzemni vodi kot glavnem in skoraj edinem viru pitne vode v Sloveniji opozarja na obremenitve le teh, kar je posledica vplivov človekovega delovanja ali pa naravnih geoloških procesov. Poznate program Quantum GIS? Avtorica svetuje, kako ga vpeljati v učni proces geografije. Je tvitanje lahko učna dejavnost? Poskusite. Kar 26 let že Geografija v šoli vpliva na razvoj didaktike geografije pri nas – intervju s prof. dr. Jurijem Kunaverjem.

Fizika v šoli 2/2017

V zadnji letošnji številki revije nadaljujemo s temo o astronomiji v osnovni in srednji šoli kot izbirnim predmetom ali taborom. Predstavljen je astronomski poskus iz tekmovanja Kresnička z enostavnim modelom Osončja. Predstavljamo gravitacijske valove – področje za katero je bila letos podeljena Nobelova nagrada za fiziko. V rubriki upodobitve v fiziki nadaljujemo razpravo o Energijskem zakonu s primeri iz vsakdanjega življenja. Zanimivosti pa prinašajo »igrive« primere uporabne za utrjevanje snovi in učilnico na hodniku.

Razredni pouk 2/2017

V letošnji drugi številki nas zanima podoba sodobne šole, in sicer tista, katere nosilci so učenci, učitelji in starši, njihovo sodelovanje in odnos. V Strokovnih izhodiščih se sprašujemo čemu formativno spremljanje na razredni stopnji; pozornost namenjamo pouku, ki omogoča pogovor, interakcijo in izmenjavo informaciji; razmišljamo o inkluziji, ki posega na področje širšega družbenega razumevanja odnosa do različnosti. V Idejah iz razreda objavljamo prispevke iz prakse, Aktualno pa med drugim predstavlja tri dolgoročne projekte OBJEM, NA-MA POTI in POGUM.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter