domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#VarniNaInternetu – povzetek

Skupaj za prijaznejši internet

V februarski raziskovalnici smo pod drobnogled vzeli #varnost. Kot gostujočo urednico smo na pomoč poklicali Tanjo Šterk, koordinatorico projektov na Centru za varnejši internet. Skupaj smo pripravili besedilo teme in povzetek, ki ga delimo z vami.

 

Izmed tvitov, ki so bili objavljeni, izpostavljamo naslednje tri, ki so po oceni gostujoče urednice najbolj zadeli ključnike #varnost, #VarniNaInternetu in #SID2018.

 

#tvit1
Prvi tvit poudari ravno tisto, kar želimo, da bi se zavedal čim širši krog uporabnikov interneta. Namreč, da je potrebna previdnost pri objavljanju na internetu ter da je treba pred vsako objavo dobro razmisliti, ali res sodi na internet ali jo je bolje obdržati zase.

#tvit2

Drugi tvit je bil najverjetneje zaradi nazorne fotografije, ki je bila dodana k samemu tvitu, zelo odmeven. Objava je bila namreč dvakrat deljena, dvakrat komentirana pa tudi šestkrat srčkana.

#tvit3

V tretjem tvitu so grafično prikazani rezultati kratke ankete o varnosti na internetu. Tudi ta tvit je bil zelo dobro sprejet, saj so ga srčkali šestkrat. Razloga za to sta lahko dva: ali dobra grafična predstavitev ali pa je bilo tistim, ki so objavo srčkali, všeč dejstvo, da se anketiranke na internetu počutijo varne.

Ponovno se je izkazalo – kot pri nekaterih preteklih temah raziskovalnice –  da dosežemo širši krog bralcev, če izberemo aktualno temo in jo pretresemo v sinergiji s strokovnjaki.

Tanji in njenim sodelavcem se zahvaljujemo za plodno sodelovanje, hkrati vabimo tudi ostale strokovnjake, da se opogumijo za vlogo gostujočega urednika v Zavodovi raziskovalnici in jo soustvarjajo z nami!

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter