domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Strokovne usmeritve za izvedbo izobraževanja na daljavo za srednje šolstvo

Ljubljana, 27.03.2020

Po tem ko so se vrata vzgojno-izobraževalnih zavodov na osnovi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih z dne 15. 3. 2020 zaprla za čas do preklica so prizadevanja vseh usmerjena v vzpostavitev izobraževanja na daljavo.

Za podporo delu in na podlagi odzivov izvajanja izobraževanja na daljavo v prvih dveh tednih smo na Zavodu RS za šolstvo v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki in praktiki pripravili Strokovna navodila za ravnateljice in ravnatelje v programih gimnazij, srednjega strokovnega, srednjega poklicnega in nižjega poklicnega izobraževanja.  Upamo, da bo gradivo služilo v podporo pri nadaljnjem delu v tem obdobju.

Izobraževanje na daljavo od vseh nas zahteva prilagoditev učnega procesa, ki pa mora v sicer drugačnih izvedbenih oblikah, nemoteno teči dalje. Kljub spremenjenim oblikam izobraževanja naj bodo naši napori tudi v nadalje usmerjeni v zaključevanje pouka skladno z veljavnim šolskim koledarjem.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter