domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#statigre – povzetek

Januarska raziskovalnica je streljala na široko s ključnikom #PodatkiSoZakon in zelo osredotočeno s ključnikom  #statigre.

Poprečno je bil sprožen en tvit dnevno. Izbrali smo tri tvite.

1 #PodatkiSoZakon

Prvi tvit dobro ponazarja nevarnost pretiranega posploševanja pri podatkih. Povprečje pogosto ne razkrije bistva. Zato je pomembno dobro razumevanje podatkov oziroma dobra statistična pismenost, ki jo tokrat spodbujamo pri dijakih prek Evropskih statističnih iger.

 

2#statigre in 3#statigre vabita k sodelovanju na Evropskih statističnih igrah. Nekajkrat sta bila srčkana, enega pa je potvitnila tudi @vladaRS.

Poskusili smo sprožiti razpravo o učenju statistike v šoli in rabi statistike za ponazarjanje izboljšanja ali slabšanja znanja učencev in dijakov. Zanimala nas je statistika šolskega preverjanja, ocenjevanja in uspeha. Nismo bili uspešni.

Naš partner @StatSlovenija januarsko raziskovalnico #statigre ocenjuje za uspešno, saj se je prek nje uspelo dodatno razširiti zavedanje o pomenu statistične pismenosti. Visoka udeležba na prvih evropskih statističnih igrah pa potrjuje, da je bila kampanja uspešna.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter