domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Razpisi TZS za vrtce, osnovne in srednje šole

Ljubljana, 02.09.2020

Turistična zveza Slovenije že vrsto let skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje razpisuje osnovnošolski festival Turizmu pomaga lastna glava (TPLG) in srednješolski festival Več znanja za več turizma (VZVT). Festivala vključujeta izdelavo turistične naloge, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici. Dijaki pa posnamejo tudi promocijski spot.

Z letošnjo temo želimo udeležence spodbuditi, da se osredotočijo bodisi na tipično jed, pijačo ali pa zeliščarsko tradicijo določenega kraja, jo morebiti posodobijo ali kako drugače prilagodijo svojim željam in potrebam ter jo ponudijo kot tradicionalni lokalni obrok, lahko tudi kot kulinarični ali gastronomski spominek svojega kraja.

Rok za prijavo je 30. september 2020. Več informacij je objavljenih na povezavah:

V šolskem letu 2020/2021 že šestnajsto leto zapored Turistična zveza Slovenije vabi tudi vrtce k sodelovanju v vseslovenskem gibanju Turizem in vrtec na temo Z igro do prvih turističnih korakov. Letošnja rdeča nit projekta je MOJ KRAJ MOJ “CHEF”. Več informacij na povezavi.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter