domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

#OER_SI-povzetek

Pokazalo se je, da je ob tako veliki svetovni konferenci, ki je imela svoj ključnik #oercongress, nehvaležno uporabljati svoj ključnik OER_si, čeprav je bil namen dober: zbrati tiste misli in stališča, ki bi slovenskemu občinstvu pomagala k rabi prosto dostopnih izobraževalnih virov. Vsega 35 tvitov se je nabralo. Večina jih je bilo spuščenih in vezanih na tridnevni konferenčni čas.

Tudi moderiranje tvitanja morda ni bilo ustrezno in sprožena vprašanja niso dosegla bralcev ali pa so bila premalo zašiljena, da bi sprožila odziv. Čeprav smo domnevali, da so tvitanje in prosto dostopni viri ptice istega gnezda: oboje je izobraževalno in oboje je demokratično odprto.

@ZRSS_SI je kongresno dogajanje dobro pokrival in poskrbel tudi za samopromocijo, ki je v informacijski družbi nujna; tako v živo kot na družabnih omrežjih. #ZRSŠ se je pojavil na treh stojnicah, ki so bile množično obiskane.

Prikazal je projekte e-šolska torba, ATS 2020, MENTEP, YouStart in ABC-šole. Za vse projekte je pripravil angleško promocijsko gradivo, ki je pošlo že prvi dan in ga je bilo treba ponatisni.

 

Za zavodove pedagoške svetovalce pa je tvitanje o neki temi koristno še zaradi tega, ker jim omogoča hiter dostop do učinkovitih informacij, ki jih morajo posredovati vzgojiteljem, učiteljem, vrtcem in šolam. Kaj je enostavnejšega kot usmeriti spraševalca, ki ga zanimajo osnovni podatki, na takšen tvit.

Najti izhodiščni tvit je startno mesto za čudovito raziskovalno potovanje po virtualnem vsemirju.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter