domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Novosti iz založbe

V osveženi reviji Zgodovina v šoli 1/2017 z novo strukturo rubrik kot tudi s prenovljeno oblikovno podobo dajemo še večji poudarek na primerih dobre prakse, spodbujanju sodobnih didaktičnih pristopov in uvajanju novih izsledkov raziskav ter na zanimivostih za pouk zgodovine. Revija je prvič v celoti barvna, kar zagotavlja še večjo uporabnost objavljenih prispevkov pri pouku.

Tematsko številko smo namenili formativnemu spremljanju in vrednotenju znanja zgodovine, kar predstavljamo s teoretičnim didaktičnim člankom, tremi primeri dobre prakse in člankom o študijskem obisku Škotske, kjer je formativno spremljanje in vrednotenje znanja sestavni del šolskega sistema.

Naročila: zalozba@zrss.si; faks 01/3005 199

Revija Glasba v šoli in vrtcu 1-2/2017 letos praznuje 20 let izhajanja, zato se spomnimo številnih sodelavcev, ki so jo v tem času ustvarjali ter opozorimo na pomembno vlogo revije v glasbeno-pedagoški stroki. Spremljajo jo stalne rubrike kot so Raziskave, Strokovni kotiček, Etnomuzikološki kotiček, Ocene, Poročila, Obletnica, Iz prakse v prakso in seveda nepogrešljiva notna priloga. V slednji predstavljamo tokrat bolj zahteven izvirni opus za otroške in mladinske zbore enega naših vodilnih skladateljev starejše generacije Maksimiljana Strmčnika; glasbo je napisal na poezijo Vesne Majes Klančičar.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter