domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Novo iz založbe, november 2016

KAKO SPODBUJATI RAZVOJ MIŠLJENJA

Od temeljnih miselnih procesov do argumentiranja

Alenka Kompare, Tanja Rupnik Vec

Priročnik je namenjen osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem različnih predmetov ter bodočim pedagoškim delavcem. Učitelju omogoča spodbujanje in razvoj kritičnega mišljenja pri učencih, ponuja eksplicitne poučevalne pristope, miselne izzive in naloge za razvoj kritičnega mišljenja na različnih stopnjah izobraževanja od osnovne do srednje šole. Prikazana so različna deklarativna in proceduralna znanja s področja kritičnega mišljenja. Namenjen je tudi vsem, ki jih zanima področje kritičnega mišljenja in spodbujanje razvoja kritičnega misleca. Cena 31,90 €

Cena v prednaročilu do 18. novembra 2016 je 28,70 €.

 

 

FIZIKA V ŠOLI št. 2/2016

Revija Fizika v šoli 2/2016 vam »odpira vrata v neznani svet«, vrata navdiha, ki vas tokrat vodijo do različnih fizikalnih področji. Še nadaljujemo s svetlobo, optično dvolomnostjo, sencami in svetlečimi diodami, pišemo pa tudi o antiatomu, nategi, hitrosti in z njo povezani prometni varnosti, Verižnem eksperimentu in predstavljamo Izobraževalne lističe Scientix NA-MA.

 

GEOGRAFIJA V ŠOLI št. 2-3/2016

Napovedujemo izid revije Geografija v šoli 2-3/2016, namenjena migracijam.

ŠOLSKA KNJIŽNICA št. 1-2/2016

Reviija je ob 25-letnici izhajanja oblikovno prenovljena, vsebinsko pa še vedno namenjena šolskim knjižničarjem. V rubriki Stroka pišemo o Biblosu, slovenskem servisu za oddaljeno izposojo knjig, o informacijski pismenosti v luči stalnih sprememb, o bibliografiji in o spremembi Zakona o knjižničarstvu.

GLASBA V ŠOLI IN VRTCU št. 3-4/2016

Tokrat z dvojno notno prilogo, ki sta jo prispevala Tomaž Habe in Črt Sojar Voglar.

Naročila sprejemamo po pošti (Zavod RS za šolstvo, Poljanska 28, 1000 Ljubljana), faksu (013005 199), elektronski pošti (zalozba@zrss.si) ali na spletni strani (https://arhiv.zrss.si/).

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter