domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Odkrito o zasvojenosti

Letošnji november je mesec preprečevanja zasvojenosti. Že 16.  V teh letih se je oblikovalo veliko strategij in  gibanj, da bi vsem, še posebej pa mladim, pomagali pri premagovanju različnih vrst zasvojenosti. Med njimi sta  Časopis NE-ODVISEN.SI, ki izhaja vsak drugi mesec in ozavešča mlade in odrasle o različnih pasteh zasvojenosti, in spletna stran ne-odvisen.si, ki ponuja tudi zelo konkretne načine pomoči in pogovore s strokovnjaki. Zasvojenost z doživetji pred zasloni lahko odkrivate tudi sami – pred zasloni s pomočjo spletnega vprašalnika.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je  organiziral Nacionalno konferenco ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, ki je bila 20. oktobra 2016, na njej pa so predstavili raziskavo ESPAD – 20 let spremljanja razširjenosti alkohola in preostalih drog med šolsko mladino.

Tudi na šolah je zato sedaj priložnost, da nekaj časa in pozornosti ponovno namenite preprečevanju zasvojenosti,  medse povabite strokovnjake in se na to temo znova odkrito pogovorite.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter