domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Intervju z Jožico Jarc

Delali ste v tekstilni industriji. Kdaj in zakaj ste se zaposlili na ZRSŠ?

Moja prva zaposlitev sega v začetke osemdesetih let, ko sem se zaposlila v nekdanji mariborski tekstilni tovarni MTT. V letu 1994 sem imela možnost zaposliti se na ZRSŠ, OE Maribor. In od takrat sem tukaj.

Katere so stvari, zaradi katerih vam je delo tukaj všeč?

Ker svoje delo z veseljem in zadovoljstvom opravljam, težko izpostavim stvari, ki so mi posebej všeč. Vseeno pa naj omenim, da sta dobra volja in pripravljenost medsebojne pomoči tista elementa, ki bi ju posebej izpostavila.

Sodelavci največkrat poudarijo vaš odnos, ki jim vedno sporoča, da so v službi dobrodošli, sprejeti in zaželeni. Hvaležni so tudi za pomoč, ko bi zaradi naglice ne zmogli narediti vsega, in se kar sami ponudite. Kaj pa, poleg omenjenega, še delate na enoti?

Poleg že omenjenega rade volje sprejemam telefonske klice, usmerjam stranke, ki pridejo na OE Maribor po nasvete, fotokopiram različne dokumente in gradiva ter pomagam pri pripravi gradiv in pripomočkov za izobraževanja. Pripravim in postrežem s kavo, počistim in pospravim prostore. Po potrebi obvestim pristojne o morebitnih težavah – poplave, izpad električne energije, popravilo kuhinjske napeljave …

Vaš delovni prostor je vedno urejen kot »iz škatlice«. Ali težko pogledate v pisarno sodelavca Danija, in morda še koga drugega, ki ima povsod nastavljene knjige, papirje, mape in rekvizite?

Delovni nered me ne moti, saj izhajam iz razmišljanja, da vsak najbolj deluje v delovnem okolju, ki mu najbolj ustreza. Zanimivo pa je, da vsi vedno najdejo, kar potrebujejo.

Vas kakšna stvar v zvezi z delom na Zavodu spravi v zadrego ali slabo voljo?

Občasno se nakopičijo raznovrstna opravila, pri katerih bi bila potrebna pomoč hišnika ali vzdrževalca. Ker vsega v celoti ne morem reševati sama, sem zaradi tega takrat nekoliko slabše volje.

Sodelavci se zelo razveselijo, ko po hodniku zadiši vaša sveže skuhana  kava. Kakšno kavo najraje pijete vi?

Tako dobro, sveže skuhano v najboljši družbi sodelavcev.

 

 

Ena izmed zaposlenih z najdaljšim stažem na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo, več kot 20 let, je Jožica Jarc. Kot tehnična sodelavka na mariborski enoti poskrbi za vse: od čiščenja do fotokopiranja, skrbi za službene stvari – rezervni ključi, daljinski upravljalnik za zapornico, podaljški za elektriko, polnilci …, delavci z drugih enot pa od nje najbolj natančno izvedo, na katera vrata potrkati, da bodo prišli do pravega odgovora ali zaposlenega. Mimogrede pa Jožica še vpraša: »Vam lahko ponudim kavo ali čaj?«

Jožica Jarc

tehnična sodelavka, Zavod za šolstvo

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter