domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Trdno stoj! Spregovori!

Datum dogodka: 28. 9. 2016 celodnevni
Lokacija: Koper, dvorana Bonifika

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z društvom Zaživi življenje soorganizirata prireditev z naslovom Trdno stoj! Spregovori!

Prireditev, na kateri bo zbrane nagovorila ministrica, dr. Maja Makovec Brenčič, bo posvečena dvema vsebinskima sklopoma, in sicer strpnosti do drugačnosti (invalidnost, barva kože, spol, vera …) in nasilništvu (splošno nasilništvo, medvrstniško nasilništvo in nasilništvo v športu). O obeh vsebinskih sklopih bo spregovoril dr. Milan Hosta, športni filozof, glavni govorec prireditve bo Nick Vujičić, motivator. Osrednjima govorcema se bodo pridružili Dejan Zavec, Miran Stanovnik, Darko Durić, Zlatan Čordić – Zlatko in drugi. Z video prispevkom bosta prisotne nagovorila Filip Flisar in Nika Kljun.

Prireditev Trdno stoj! Spregovori!, o kateri so bile šole s strani MIZŠ obveščene v začetku poletja, je namenjena učencem zadnje triade osnovnih šol in dijakom srednjih šol.

Prireditev bo v sredo, 28. 9. 2016 v Kopru, v dvorani Bonifika, s pričetkom ob 10. uri in z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija ob 10.30. Omogočen bo prenos prireditve tudi prek spleta.

MIZŠ bo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami prijavljenim udeležencem omogočil organizirani prevoz s posebnim vlakom na relaciji Ljubljana – Koper – Ljubljana (odhod ob 6.10 uri s perona 3A, predviden prihod v Ljubljano ob 16.45 uri). Šole, ki se ne bodo odločile za vožnjo z vlakom, prevoz organizirajo same. Z mladimi se bodo v Koper peljali tudi ministrica in znani športniki. Program na vlaku bo vodil dr. Stane Pinter, namestnik ambasadorja za šport, strpnost in fair play RS.

RTV Slovenija je dogodek posnela: http://4d.rtvslo.si/arhiv/iz-tv-arhiva-informativni/174432803

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter