domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Slovenski teden filma – Mislimo film, živimo film!

Datum dogodka: 8. 11. 2020 – 13. 11. 2020 celodnevni
Lokacija: po Sloveniji

Slovenski filmski center (SFC) je ob podpori MK, MIZŠ in ZRSŠ lani vzpostavil nacionalni projekt Slovenski teden filma, ki bo vsako leto potekal v tednu okrog Štigličevega rojstnega dne, 12. novembra, ter bo mlademu občinstvu omogočil, da se posveti filmski umetnosti in ustvarjalnosti.

Tudi letos bo film zaživel v razredih in, upajmo, tudi v kinematografih – SFC bo omogočil ogled izbranih slovenskih mladinskih filmov nekoč in danes na dosegljivih nosilcih, da bodo otroci in mladostniki lahko doživeli tudi tisto pravo filmsko izkušnjo in se srečali s slovensko filmsko dediščino.

S projektom povezujemo, gradimo most med šolo in kulturnimi ustanovami, povečujemo dostopnost, sistematičnost in dolgoročnost filmske vzgoje tako v vrtcu in šoli kakor v kulturnih ustanovah, (domači) film in filmsko ustvarjalnost približujemo različnim generacijam po vsej Sloveniji ter spodbujamo več koordiniranih formalnih in neformalnih oblik filmske vzgoje. Več informacij na www.film-center.si od 1. septembra naprej.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter