domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Nacionalno strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2020

Datum dogodka: 6. 10. 2020 celodnevni
Lokacija: Cankarjev dom v Ljubljani, Prešernova cesta 10, Ljubljana

Obveščamo vas, da so prijave na Kulturni bazar 2020 6. oktobra 2020 odprte tudi za tiste, ki niso bili prijavljeni na odpadlo aprilsko izvedbo. Na voljo je še okvirno 150 mest, prijave pa bodo možne do vključno petka, 2. oktobra 2020.

→ POMEMBNO: V skladu z uredbo Ministrstva za zdravje RS je Kulturni bazar 2020, načrtovan za četrtek, 9. aprila 2020 v Cankarjevem domu prestavljen na 6. oktober 2020. Vsi prijavljeni bodo obveščeni o morebitnih spremembah v programu (objavljeno na spletni strani: www.kulturnibazar.si.).

Posodobljen in prilagojen program strokovnega usposabljanja ter prijavnica.

Na naslovu www.kulturnibazar.si je dostopen prenovljen portal Kulturni bazar, ki služi kot informacijska točka za celoten nacionalni projekt, vključno z nacionalno mrežo koordinatorjev KUV. Vključuje e-Katalog ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje ter ponuja informacije o aktualnem dogajanju na področju kulturno-umetnostne vzgoje, o sorodnih portalih in projektih. Pomemben del je rubrika Gradiva, kjer predstavljamo nacionalne in mednarodne strateške dokumente, nacionalno in mednarodno strokovno literaturo z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje.

Na naslovu www.katalog.kulturnibazar.si je dostopen enajsti e-Katalog ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje, ki je odličen pripomoček za vse, ki v VIZ načrtujete KUV dejavnosti, pomemben pa je tudi za načrtovanje strokovnih usposabljanj za KUV. Katalog omogoča pridobivanje informacij po posameznih področjih umetnosti in kulture, po starostnih skupinah otrok in mladih, po regijah, vključuje informacije o možnostih gostovanja, pa tudi ponudbo strokovnih usposabljanj posameznih kulturnih ustanov. Hkrati pa ponuja tudi neposredne kontakte in povezave s koordinatorji KUV v kulturnih ustanovah – nanje se lahko obrnete, če potrebujete dodatne nasvete pri organizaciji kulturnih dejavnosti v vašem VIZ.

Nacionalna mreža koordinatorjev kulturno-umetnostne vzgoje (KUV), ki povezuje koordinatorje KUV iz VIZ, kulturnih ustanov in lokalnih skupnosti, se vsako leto krepi. V šolskem letu 2019/20 je v mrežo vključenih že 562 koordinatorjev KUV iz VIZ iz vse Slovenije. Namen mreže sta dostopnejša kakovostna KUV v VIZ ter partnersko povezovanje VIZ in kulturnih ustanov – vabimo vas, da si več o imenovanju in registraciji koordinatorjev KUV ter ugodnostih, ki jih to prinaša, preberete na www.kulturnibazar.si.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter