domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

Dobro se z dobrim povrne

December je mesec velikih pričakovanj in obdarovanj. Z darili lahko nekomu polepšamo dan, leto, življenje, … vnašamo upanje,  uresničujemo želje, včasih tudi  sanje. Zdi se, da so darila in obdarovanje, zlasti decembra, nekaj samoumevnega in smo jih lahko vsi deležni. A ni tako.

V Sloveniji je več kot 50.000 otrok, ki živijo na pragu revščine.

S temo meseca Dobro se dobrim povrne se tudi ZRSŠ pridružuje pozivu mnogih organizacij in iniciativ, ki ljudem želijo spodbuditi  čut za dobrodelnost.

Zato vas vabimo, da:

  • postanete Božiček za en dan. Za otroka, ki ga želite obdariti, napolnite in okrasite škatlo ter s škatlo, opremljeno z  etiketo, dostavite na eno izmed zbirnih mest,
  • se pridružite projektu Trije zimski botri in s svojim prispevkom  obdarite enega izmed več kot 2000 otrok iz socialno šibkejših družin,
  • se kadar koli  odzovete  na celoletni/večletni projekt Botrstvo na VAL-u 202, ki je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov v Sloveniji.

 

Decembra je priložnost, da nekaj časa in pozornosti  namenite ozaveščanju učencev in dijakov o pomenu dobrodelnosti.   Otroke spodbudimo k obdarovanju. Darilo je lahko nasmeh, lepa misel, objem … In za to ni potrebno čakati na december. Naj dobrodelnost postane stalnica.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter