domov

SLO

ZALOŽBA   vozicek
POZOR! Ste na arhivski strani ZRSŠ! Nova stran je dostopna na naslovu www.zrss.si!

6. konferenca ravnateljic in ravnateljev VIZ v Republiki Sloveniji

Ljubljana, 24.06.2020

Zavod RS za šolstvo pred začetkom novega šolskega leta organizira tradicionalno, letos že 6. konferenco ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v Republiki Sloveniji. Konferenca bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju,  Predoslje 39, 4000 Kranj.

Konferenca je načrtovana za 20. avgust 2020. V primeru zaostritve ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 bomo dogodek izpeljali v 3 izvedbah, in sicer 18., 19. in 20. avgusta 2020. Če pa se bodo ukrepi glede zbiranja udeležencev na javnih dogodkih zaostrili do te mere, da srečanje v živo ne bo možno, bomo dogodek izpeljali 20. avgusta preko videokonference.

Vabimo vas, da udeležbo na konferenci načrtujete že sedaj, dokončno odločitev o datumu in načinu izvedbe pa vam bomo sporočili 12. avgusta 2020.

Konferenca je namenjena predstavitvi bistvenih novosti v vzgoji in izobraževanju v šolskem letu 2020/21, ki bodo ključne za uspešno pedagoško vodenje v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah.

Na letošnji konferenci bomo predstavili izsledke raziskave o izobraževanju na daljavo,  posebno pozornost pa bomo namenili predstavitvi didaktičnih in organizacijskih usmeritev za različne oblike izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa in ravnanju vrtcev in šol ob nepredvidenih okoliščinah.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec, bo predstavila tudi izhodišča in usmeritve na področju vzgoje in izobraževanja za prihodnje obdobje.

V delavnicah bomo z ravnateljicami in ravnatelji  vodili razprave o temah, ki se dotikajo vseh ravni vzgoje in izobraževanja: zagotavljanje varnega in vzpodbudnega učnega okolja v vrtcih in šolah, čustveni vidik uvajanja otroka v vrtec, upoštevanje raznolikosti v vrtcu in šoli za zagotavljanje kakovostnega vzgojno-izobraževalnega procesa, uporaba izkušenj iz izobraževanja na daljavo, načrtovanje pouka s pomočjo učnih načrtov v interaktivni obliki. Za področje srednjega poklicnega, srednjega strokovnega in poklicno tehniškega izobraževanja bodo predstavniki Centra RS za poklicno izobraževanje predstavili možnosti izvajanja praktičnega pouka in praktičnega usposabljanja v nepredvidenih okoliščinah. Posebej pa se bomo dotaknili tudi dela dijaških domov.

Prijave na konferenco bodo potekale od 24. junija do 20. julija 2020.

Konferenca je brez kotizacije. Prosimo, da se na konferenco prijavite preko elektronske prijavnice na povezavi.

Vabilo in program.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter